+
-
Kosten

Inschrijving en behandeling bij Riagg Rijnmond worden vanuit het basispakket van uw ziektekostenverzekering volledig vergoed. Riagg Rijnmond heeft voor dit jaar contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Wel moet u rekening houden met de kosten van uw eigen risico. Iedereen in Nederland betaalt in 2014 de eerste € 360,- die hij per jaar aan zorgkosten maakt aan de zorgverzekeraar terug. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om kosten voor medicijnen of om kosten voor psychische hulp. Het eigen risico wordt jaarlijks door de minister vastgesteld en bedraagt € 360,- voor 2014.
Bent u verzekerd bij IZA Cura, de collectieve verzekering van de gemeente Rotterdam, dan bedraagt uw eigen risico in 2014 € 50,-.
Voor vragen over uw eigen risico kunt u contact opnemen met de klantenservice van uw zorgverzekeraar.

Afspraken afzeggen
Bent u verhinderd? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af.  Als u niet op tijd afzegt, dan moet u de kosten van de afspraak zelf betalen. Dit komt neer op € 50,-.

Zorgverzekeraars betalen sinds 2012 niet meer voor afgezegde afspraken. Daarom moeten wij de kosten van uw te laat afgezegde afspraak aan u doorberekenen. Als u op tijd afzegt, uiterlijk 24 uur voor uw afspraak, dan kost het u niets. Wij hebben dan namelijk nog voldoende tijd om iemand anders op dat tijdstip uit te nodigen voor een afspraak. Wees er dus op tijd bij en voorkom onnodige rekeningen!